Företaget

Canis Academy AB grundades av veterinär Ylva Trygger 2006 i syfte att bedriva och utbilda i djursjukvård. Ylva arbetar bland annat som veterinärmedicinsk konsult åt statliga myndigheter, utvalda hundverksamheter/hundenheter och svarar på veterinärmedicinska frågor från VetZoo, Animal och ArkenZoo. Canis Academy AB säljer böcker och erbjuder föreläsningar och kurser. Hund- och kattägare kan dessutom på ett enkelt och smidigt sätt boka personlig konsultation via telefon- eller videomöten och på sin privata lilla mottagning tar hon i begränsad mängd emot patienter.

Ylva har arbetat som legitimerad veterinär sedan 1998 med inriktning på hund och katt. Hon har jobbat på både små kliniker och stora djursjukhus vilket har gett henne en bred kunskapsbas och erfarenhet. Sedan 2006 driver Ylva företaget Canis Academy AB där hennes hundar Piraya och Medusa är anställda. De närvarar tålmodigt som visningsobjekt på föreläsningar och är både sällskap och kärleksfulla knävärmare när Ylva skriver nyhetsbrev, arbetar som konsult framför datorn och med sin bok ”Första hjälpen – när olyckan är framme”.

Canis Economy

Ylva genomgick en Allmän Företagsekonomisk utbildning år 2002/2003 där det bland annat ingick bokföring, bokslut, momsredovisning och marknadsföring. Därefter har Ylva ansvarat för Canis Academy AB:s ekonomi och under perioder ansvarat för några andra firmors ekonomi.  År 2023/2024 studerade Ylva till Certifierad Ekonomiassistent med Löneadministration och Canis Academy AB erbjuder nu företag hjälp med allt som berör de ekonomiska bitarna, från den dagliga bokföringen till årsbokslut och redovisningar.