Första hjälpen – när olyckan är framme

Vad gör du om olyckan är framme och din hund blivit påkörd och ligger medvetslös? Hur kan du upptäcka en inre blödning och hur stoppar du en yttre blödning? Vad ska du tänka på om din hund blivit biten av en annan hund, katt eller orm? Vad händer och hur ska du agera om din hund drabbats av värmeslag?

Denna bok om Första Hjälpen för hund ger dig kunskap om hur en frisk hund ser ut och hur du ska hantera och undersöka en akut skadad hund. Den beskriver även mer vanliga och mindre akuta skador och problem som förekommer hos hundar.

”Första Hjälpen” är en lättläst bok skriven för alla med intresse för hund. Det är en handbok som kan läsas från pärm till pärm eller användas som uppslagsbok. Oavsett om du är nybliven hundägare, haft hund i många år, är uppfödare eller arbetar med hund i ditt yrke så är detta boken för dig!

Det är viktigt att känna till hur du ska agera när olyckan är framme så att hunden snabbt får den hjälp den behöver, att de skador hunden har inte förvärras eller leder till permanenta skador och att varken andra hundar eller människor kommer till skada.

Talbok

För personer med läsnedsättning som inte kan läsa tryckt text finns boken som talbok. MTM (Myndigheten för tillgängliga medier) tillhandahåller boken på sitt bibliotek www.legimus.se. Mer information finns på www.mtm.se

Köp av boken

Boken ”Första Hjälpen – när olyckan är framme” kan köpas via oss för 284:- plus porto, totalt 344:-. Leverans till svensk postadress sker vanligen inom 10 dagar.

Betalning sker via förskottsbetalning till plusgiro 92 30 34-3 eller swish. Ange för- och efternamn, leveransadress och betalningsdatum. Det kan ta någon/några dagar innan betalningen syns på vårt konto.

För att beställa boken eller betala via swish: maila info@canisacademy.se.